Pileća prsa u umaku od naranče

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileća prsa u umaku od naranče
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa u umaku od naranče.

Piletina ili patka u kombinaciji sa narančom tradicionalno se pripremaju u Kini. A ovaj recept spremili smo na nešto drugačiji način: naš umak od naranče nije pretjerano sladak, rijedak je i cijelo jelo čini vrlo osvježavajućim. Stoga je vjerojatno bolje da ovo jelo pripremate u toplijim danima proljeća ili ljeta.

Pileća prsa u umaku od naranče - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa u umaku od naranče. - pileća prsa, bijelo vino, naranča, slatko vrhnje, maslac, maslinovo ulje, ulje (obično), sol i papar, Filete pilećih prsa začinimo solju i paprom, te ih na laganoj vatri, na mješavini maslinovog i običnog ulja, prepržimo sa obiju strana, izvadimo iz tave i stavimo na toplo mjesto.; Naranču ogulimo, očistimo od bijele kožice i narežemo na kolute. ; Na ostatak masnoće od pečenja dodamo maslac i na njemu kratko pržimo kolute naranče. ; Podlijemo sa malo soka od naranče, bijelim vinom i kada umak malo reducira, dolijemo slatko vrhnje. Nakon što umak provrije, po potrebi ga začinimo sa malo soli i papra. ; Pripremljene pileće filete na dasci, narežemo na kriške debljine 1 cm. po širini i ukoso. Svaki narezani file položimo na zaseban tanjur, te ga prelijemo umakom od naranče. ; Uz ovo jelo kao prilog poslužujemo krokete, pečeni krumpir ili kuhano povrće.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete pilećih prsa začinimo solju i paprom, te ih na laganoj vatri, na mješavini maslinovog i običnog ulja, prepržimo sa obiju strana, izvadimo iz tave i stavimo na toplo mjesto.
  2. Naranču ogulimo, očistimo od bijele kožice i narežemo na kolute.
  3. Na ostatak masnoće od pečenja dodamo maslac i na njemu kratko pržimo kolute naranče.
  4. Podlijemo sa malo soka od naranče, bijelim vinom i kada umak malo reducira, dolijemo slatko vrhnje. Nakon što umak provrije, po potrebi ga začinimo sa malo soli i papra.
  5. Pripremljene pileće filete na dasci, narežemo na kriške debljine 1 cm. po širini i ukoso. Svaki narezani file položimo na zaseban tanjur, te ga prelijemo umakom od naranče.
  6. Uz ovo jelo kao prilog poslužujemo krokete, pečeni krumpir ili kuhano povrće.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: