Pileći curry s kestenima

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileći curry s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći curry s kestenima.

Da se s kestenima mogu raditi i neka druga jela osim kesten pirea, dokaz je ovaj ukusni i pikantni recept.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega pileće filete narežemo na komade veličine zalogaja, očišćeni luk nasjeckamo, a od polovice limete iscijedimo sok i naribamo koricu.
  2. U wok, na zagrijano ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i pržimo dok luk malo ne omekša. Zatim dodamo crvenu curry pastu, promiješamo i pržimo jednu minutu.
  3. Potom ulijemo kokosovo mlijeko, kokošju juhu, dodamo listiće mente i ostavimo da zavri. U uzavreli umak dodamo komade piletine, kestene, promiješamo i kuhamo dalje.
  4. Nakon 15-ak minuta kuhanja ulijemo miješavinu kukuruznog škroba i 150 ml vode, sojin umak, sok limete, dodamo med, naribanu koricu limete i kuhamo još dvije, tri minute povremeno miješajući.
  5. Gotovo jelo stavimo u zdjelice i poslužimo s kuhanom rižom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: