- Almo Čatlak
- 30 min
- 2 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći filet na posteljici od voća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći filet na posteljici od voća.
Ovo ukusno jelo je dokaz da piletinu možemo upotrijebiti gotovo uvijek, ali i da slatko i slano ide ruku pod ruku. U slast!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 400 g (2 komada)
- breskve iz kompota, 240 g
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- jagode, 4 svježe
- maslac, 30 g
- votka, 30 ml
- curry, 1 žličica u prahu
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 30 ml
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileći file očistimo od žilica, breskve iz kompota ocijedimo i narežemo na kockice, a jagode operemo, očistimo od peteljki i narežemo na četvrtine.
- Zatim piletinu posolimo s obiju strana i stavimo peći u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca. Nakon 5 minuta piletinu okrenemo i pečemo još toliko.
- Gotovu piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od pečenja ulijemo votku i usplamtimo.
- Kada se vatra ugasi, s dna tave pjenjačom skinemo karamelizirani sloj od pečenja, dodamo kockice bresaka, kari prah, promiješamo, ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i ostavimo da zavri, te umak maknemo s vatre.
- Za to vrijeme pečenu piletinu narežemo na ploške.
- Gotov umak raspodijelimo na tanjure, preko njega stavimo kriške piletine, ukrasimo narezanim jagodama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |