Pileći filet na posteljici od voća

  • 30 min
  • 2 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileći filet na posteljici od voća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći filet na posteljici od voća.

Ovo ukusno jelo je dokaz da piletinu možemo upotrijebiti gotovo uvijek, ali i da slatko i slano ide ruku pod ruku. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pileći file očistimo od žilica, breskve iz kompota ocijedimo i narežemo na kockice, a jagode operemo, očistimo od peteljki i narežemo na četvrtine.
  2. Zatim piletinu posolimo s obiju strana i stavimo peći u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca. Nakon 5 minuta piletinu okrenemo i pečemo još toliko.
  3. Gotovu piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od pečenja ulijemo votku i usplamtimo.
  4. Kada se vatra ugasi, s dna tave pjenjačom skinemo karamelizirani sloj od pečenja, dodamo kockice bresaka, kari prah, promiješamo, ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i ostavimo da zavri, te umak maknemo s vatre.
  5. Za to vrijeme pečenu piletinu narežemo na ploške.
  6. Gotov umak raspodijelimo na tanjure, preko njega stavimo kriške piletine, ukrasimo narezanim jagodama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: