Pileći lonac na kokosovom mlijeku

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileći lonac na kokosovom mlijeku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći lonac na kokosovom mlijeku

Ovo pikantno slatkasto-ljuto jelo istočnjačkog porijekla, sjajna je prilika da ljubitelji piletine isprobaju nešto novo. Kokos i piletina u tajlandskoj su kuhinji sasvim normalna kombinacija. A kokosovo mlijeko možete kupiti u svim boljim trgovinama. Ukoliko ga ipak ne možete nabaviti, proizvedite ga po uputi iz recepta.

Pileći lonac na kokosovom mlijeku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći lonac na kokosovom mlijeku - pileći batak, pileća jetrica, kokosovo mlijeko, luk, češnjak, čili papričica (suhe), temeljac kokošje juhe, kokosovo brašno, limun, šećer, riža, ulje, sol i papar, Na ulju popržimo pileće batke uz dodatak sitno kosanog luka, češnjaka i usitnjenih čili papričica. ; Začinimo solju, prstohvatom šećera, ribanom koricom i sokom polovice limuna. ; Dodamo rižu, prelijemo kokosovim mlijekom i mesnim temeljcem (kokosovo brašno prokuhamo u mlijeku i ostavimo da odstoji 30 minuta pa procijedimo kroz fino sito). ; Kuhamo na laganoj vatri, oko 20 minuta u napola poklopljenom loncu. ; U posebnoj tavi, oprana i na jednake komadiće narezana pileća jetrica popržimo sa svih strana i na kraju ih serviramo po riži. ; Sve posipamo sa nakratko poprženim listićima kokosa.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na ulju popržimo pileće batke uz dodatak sitno kosanog luka, češnjaka i usitnjenih čili papričica.
  2. Začinimo solju, prstohvatom šećera, ribanom koricom i sokom polovice limuna.
  3. Dodamo rižu, prelijemo kokosovim mlijekom i mesnim temeljcem (kokosovo brašno prokuhamo u mlijeku i ostavimo da odstoji 30 minuta pa procijedimo kroz fino sito).
  4. Kuhamo na laganoj vatri, oko 20 minuta u napola poklopljenom loncu.
  5. U posebnoj tavi, oprana i na jednake komadiće narezana pileća jetrica popržimo sa svih strana i na kraju ih serviramo po riži.
  6. Sve posipamo sa nakratko poprženim listićima kokosa.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: