Pileći paprikaš

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileći paprikaš
Saznajte kako pripremiti pileći paprikaš u našem video receptu.

Pileći paprikaš je pokraj gulaša najpoznatije jelo mađarske kuhinje. Često se priprema vrlo pikantno, sa feferonima i ljutom mljevenom paprikom, ali mi smo se odlučili na nešto blažu verziju pogodnu za svako nepce. Kao prilog najčešće se serviraju "nokleci", no isto tako popularni su i valjušci ili široki rezanci.

Pileći paprikaš - Saznajte kako pripremiti pileći paprikaš u našem video receptu. - piletina, luk, mrkva, korijen celera, bijelo vino, rajčice pelati, lovorov list, svježa crvena paprika, brašno, slatka mljevena paprika, češnjak, maslinovo ulje, ulje (obično ), kiselo vrhnje, sol i papar, Na mješavini maslinovog i običnog ulja dodamo sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinimo solju i pirjamo dok ne omekša. ; Sve zajedno posipamo brašnom i kratko popržimo i podlijemo bijelim vinom. ; Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, promiješamo, dodamo pileće meso i još malo začinimo solju i paprom. Sastojke još podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno nastavimo pirjati na laganoj vatri. ; Na pola pirjanja dodamo, na kockice narezanu svježu papriku i pelati rajčicu. ; Pileći paprikaš, poslužen na tanjurima, ukrasimo sa po jednom žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog poslužujemo široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na mješavini maslinovog i običnog ulja dodamo sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinimo solju i pirjamo dok ne omekša.
  2. Sve zajedno posipamo brašnom i kratko popržimo i podlijemo bijelim vinom.
  3. Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, promiješamo, dodamo pileće meso i još malo začinimo solju i paprom. Sastojke još podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno nastavimo pirjati na laganoj vatri.
  4. Na pola pirjanja dodamo, na kockice narezanu svježu papriku i pelati rajčicu.
  5. Pileći paprikaš, poslužen na tanjurima, ukrasimo sa po jednom žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog poslužujemo široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 12
Rating: 3.17
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: