Pileći rižoto

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileći rižoto
Saznajte kako pripremiti pileći rižoto u našem video receptu.

Kada vam je dosta pikantnih i intenzivnih jela, probajte pripremiti ovakav pileći rižoto. Jednostavnog je i laganog okusa, odmorit će vaše nepce i želudac, a svakako bi vam mogao pasati za vrijeme oporavka od prehlade ili gripe.

Pileći rižoto - Saznajte kako pripremiti pileći rižoto u našem video receptu. - pileći file, riža ((za rižoto)), temeljac kokošje juhe, luk, peršin (sjeckani), kiselo vrhnje, maslinovo ulje, sol i papar, U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo luk i pržimo dok ne omekša. ; Piletinu narežemo na kocke, dodamo u tavu i pržimo 2 minute. Dodamo rižu, začinimo solju i paprom te miješamo da riža upije malo masnoće. ; Zatim stalno miješajući, postepeno podlijevamo vrućim pilećim temeljcem sve dok riža ne nabubri i ne omekša. ; Pred sam kraj kuhanja u rižoto umiješamo sjeckani peršin, malo maslinovog ulja, kiselo vrhnje, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji 5 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo luk i pržimo dok ne omekša.
  2. Piletinu narežemo na kocke, dodamo u tavu i pržimo 2 minute. Dodamo rižu, začinimo solju i paprom te miješamo da riža upije malo masnoće.
  3. Zatim stalno miješajući, postepeno podlijevamo vrućim pilećim temeljcem sve dok riža ne nabubri i ne omekša.
  4. Pred sam kraj kuhanja u rižoto umiješamo sjeckani peršin, malo maslinovog ulja, kiselo vrhnje, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji 5 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: