Piletina iz pećnice na talijanski način

  • 35 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina iz pećnice na talijanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz pećnice na talijanski način.

Piletina, pasirana rajčica, sirevi parmezan i mozzarella, sve su to zvijezde i glavne uloge u ovom gastro-trileru. A odgovore na pitanja poput, što će se desiti, tko će koga, itd., možete saznati klikom na gumbić „play“!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete pilećih prsa narežemo na odreske, sir mozzarellu na prutiće, a jaja umutimo i prelijemo u plitku posudu.
  2. U drugu plitku posudu stavimo krušne mrvice, dodamo naribani sir parmezan i izmiješamo pjenjačom.
  3. Zatim odreske začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u umućena jaja, potom u mješavinu parmezana i krušnih mrvica, višak otresemo i stavimo ih pržiti u duboku masnoću.
  4. Nakon dvije, tri minute okrenemo ih na drugu stranu i pržimo ih još toliko.
  5. Prženu piletinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  6. Po dnu vatrostalne posude prelijemo malo maslinovog ulja, preko njega stavimo listiće svježeg bosiljka i prelijemo pasiranom rajčicom.
  7. Preko pasirane rajčice složimo pržene odreske piletine, preko svakog odreska stavimo po dva, tri prutića mozzarelle i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta.
  8. Na tanjure stavimo malo umaka, preko njega odreske piletine i jelo poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: