Piletina iz pećnice s krumpirima i povrćem

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina iz pećnice s krumpirima i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz pećnice s krumpirima i povrćem.

Ako želite napraviti ovaj recept, a prizor prodiranja pivske boce u izmučeno tijelo pokojnog pileta nije za vaše oči, nemojte reći da vas nismo upozorili! No preživite li taj eksplicitni prizor, očekuje vas pečeno pile kakvo još niste probali. Pivo će tokom pečenja zakuhati i polako izlaziti iz boce, čime će kontinuirano zalijevati piletinu i povrće. Ne bojte se, pivska flaša sasvim dobro podnosi visoku temperaturu!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega pripremimo umak za premaz. U zdjeli pomiješamo senf, mljevenu crvenu papriku, maslinovo i obično ulje i začinimo solju i paprom.
  2. Pile izvana i iznutra dobro posolimo i položimo na otvorenu pivsku bocu (pazite da boca nije previsoka) i položimo na sredinu lima za pečenje.
  3. Pile zatim sa svih strana kistom premažemo pripremljenim umakom.
  4. Od aluminijske folije napravimo mali poklopac i njime prekrijemo gornji dio pileta, da za vrijeme pečenja ne izgori.
  5. Krumpir, luk celer i mrkvu očistimo, operemo i narežemo na komade.
  6. U zdjeli pomiješamo maslinovo i obično ulje, sol i papar po ukusu, te sitno sjeckane listiće svježeg ružmarina. U zdjelu zatim dodamo narezano povrće, sve zajedno dobro izmiješamo i posložimo u lim oko pileta.
  7. Povrće podlijemo sa malo vode, te sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu na 220°C oko 1 sat.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.25
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: