Piletina iz woka na slatko kiseli način

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina iz woka na slatko kiseli način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz woka na slatko kiseli način.

Piletinu mariniramo, zatim ju pržimo, potom oplemenimo slatko-kiselim umakom, te spremimo na sigurno u naše trbuščiće i ciklus je gotov, stoga ga moramo ponoviti!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće očistimo, luk i mladi luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, đumbir naribamo, papriku narežemo na kockice, ananas ocijedimo i također narežemo na kockice, a piletinu očistimo od žilica i narežemo na kocke.
  2. Zatim piletinu premjestimo u zdjelu, prelijemo ju sezamovim uljem, polovicom sojinog umaka i rižinog octa, posipamo bijelim paprom, promiješamo, poklopimo i ostavimo da se marinira 20-ak minuta.
  3. U ugrijanu visoku tavicu stavimo šećer, ulijemo preostali rižin ocat i sojin umak, dodamo kečap i miješajući kuhamo umak na laganoj vatri tri, četiri minute dok se šećer potpuno ne rastopi.
  4. Za to vrijeme u wok iznat vatre ulijemo dvije, tri žlice ulja i pričekamo da se dobro ugrije. Potom piletinu stavimo u wok i pržimo ju sa svih strana.
  5. Nakon 7-8 minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, naribani đumbir, kockice paprike, posolimo i miješajući pržimo 5 minuta na laganoj vatri, dok povrće malo ne omekša.
  6. Zatim u wok vratimo piletinu, dodamo kockice ananasa, prelijemo pripremljenim umakom, promiješamo i maknemo s vatre.
  7. Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo ga sjeckanim mladim lukom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: