Piletina Kiev

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina Kiev
Saznajte kako pripremiti piletinu Kiev u našem video receptu.

Francusko jelo, ukrajinskog imena, kojim su vlasnici restorana u New Yorku pokušali privući ruske useljenike, privuklo je i nas. Pripremite ovo jelo kod kuće i ono će postati dio Vašeg stalnog menua.

Piletina Kiev - Saznajte kako pripremiti piletinu Kiev u našem video receptu. - pileći file, začinjeni maslac, jaje, brašno, krušne mrvice, ulje, sol i papar, Pileći file razrežemo nožem tako da dobijemo što veću, tanku površinu. ; Zatim meso začinimo solju i paprom, položimo na komad prozirne kuhinjske folije i nadjenemo začinjenim maslacem (kreuterbutter). ; Nadjeveno meso pomoću folije zamotamo u svitak, pazeći da folija ne uđe u meso. Zatim svitke stavimo na plitki tanjur, a zatim u zamrzivač na jedan do dva sata da se stvrdnu, kako bi kod pečenja zadržali oblik. ; Svitke izvadimo iz zamrzivača, uklonimo prozirnu kuhinjsku foliju, te redom uvaljamo u brašno, umućena jaja i krušne mrvice. ; Stavimo ih pržiti u vruće duboko ulje, na laganu vatru, po prilici 8 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pileći file razrežemo nožem tako da dobijemo što veću, tanku površinu.
  2. Zatim meso začinimo solju i paprom, položimo na komad prozirne kuhinjske folije i nadjenemo začinjenim maslacem (kreuterbutter).
  3. Nadjeveno meso pomoću folije zamotamo u svitak, pazeći da folija ne uđe u meso. Zatim svitke stavimo na plitki tanjur, a zatim u zamrzivač na jedan do dva sata da se stvrdnu, kako bi kod pečenja zadržali oblik.
  4. Svitke izvadimo iz zamrzivača, uklonimo prozirnu kuhinjsku foliju, te redom uvaljamo u brašno, umućena jaja i krušne mrvice.
  5. Stavimo ih pržiti u vruće duboko ulje, na laganu vatru, po prilici 8 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.17
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: