Piletina na brudet – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na brudet. – pileći rasjek, rakija („biska“), luk, bijelo vino (suhog), češnjak, pelati rajčice (ocijeđene), peršin (sjeckani), piment, lovorov list, ružmarin, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Limun narežemo na kolutove, luk nasjeckamo, a piletinu začinimo solju i paprom. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, komade piletine i pečemo ju sa svih strana, na srednje jakoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta piletinu posipamo pimentom, protisnemo češnjak, dodamo listove lovora, grančicu ružmarina, ulijemo rakiju i bijelo vino, dodamo 2-3 koluta limuna, ocijeđene pelat rajčice, posolimo, promiješamo, poklopimo i povremeno protresajući kuhamo na laganoj vatri 30-ak minuta. ; Za to vrijeme ogulimo krumpir, skuhamo ga u slanoj vodi i narežemo na ploške. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure s krumpirom, pokapamo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Piletina, kao i meso ostalih peradi, se brzo i lako priprema, servira i ima poželjna organoleptička svojstva. Ovaj smo se put odlučili pripremiti ju na brudet, poput istrijana, a vi pogledajte kako nam je uspjelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina na brudet – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na brudet. – pileći rasjek, rakija („biska“), luk, bijelo vino (suhog), češnjak, rajčice pelati (ocijeđene), peršin (sjeckani), pimento, lovorov list, ružmarin, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Limun narežemo na kolutove, luk nasjeckamo, a piletinu začinimo solju i paprom. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, komade piletine i pečemo ju sa svih strana, na srednje jakoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta piletinu posipamo pimentom, protisnemo češnjak, dodamo listove lovora, grančicu ružmarina, ulijemo rakiju i bijelo vino, dodamo 2-3 koluta limuna, ocijeđene pelat rajčice, posolimo, promiješamo, poklopimo i povremeno protresajući kuhamo na laganoj vatri 30-ak minuta. ; Za to vrijeme ogulimo krumpir, skuhamo ga u slanoj vodi i narežemo na ploške. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure s krumpirom, pokapamo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Piletina na brudet
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na brudet.
Piletina, kao i meso ostalih peradi, se brzo i lako priprema, servira i ima poželjna organoleptička svojstva. Ovaj smo se put odlučili pripremiti ju na brudet, poput istrijana, a vi pogledajte kako nam je uspjelo.
Piletina na brudet - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na brudet. - pileći rasjek, rakija („biska“), luk, bijelo vino (suhog), češnjak, rajčice pelati (ocijeđene), peršin (sjeckani), pimento, lovorov list, ružmarin, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Limun narežemo na kolutove, luk nasjeckamo, a piletinu začinimo solju i paprom. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, komade piletine i pečemo ju sa svih strana, na srednje jakoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta piletinu posipamo pimentom, protisnemo češnjak, dodamo listove lovora, grančicu ružmarina, ulijemo rakiju i bijelo vino, dodamo 2-3 koluta limuna, ocijeđene pelat rajčice, posolimo, promiješamo, poklopimo i povremeno protresajući kuhamo na laganoj vatri 30-ak minuta. ; Za to vrijeme ogulimo krumpir, skuhamo ga u slanoj vodi i narežemo na ploške. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure s krumpirom, pokapamo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -