Piletina na brudet

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina na brudet
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na brudet.

Piletina, kao i meso ostalih peradi, se brzo i lako priprema, servira i ima poželjna organoleptička svojstva. Ovaj smo se put odlučili pripremiti ju na brudet, poput istrijana, a vi pogledajte kako nam je uspjelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Limun narežemo na kolutove, luk nasjeckamo, a piletinu začinimo solju i paprom.
  2. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, komade piletine i pečemo ju sa svih strana, na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 15-ak minuta piletinu posipamo pimentom, protisnemo češnjak, dodamo listove lovora, grančicu ružmarina, ulijemo rakiju i bijelo vino, dodamo 2-3 koluta limuna, ocijeđene pelat rajčice, posolimo, promiješamo, poklopimo i povremeno protresajući kuhamo na laganoj vatri 30-ak minuta.
  4. Za to vrijeme ogulimo krumpir, skuhamo ga u slanoj vodi i narežemo na ploške.
  5. Gotovo jelo rasporedimo na tanjure s krumpirom, pokapamo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: