Piletina na način Marengo

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina na način Marengo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na način Marengo.

Davne 1800. godine, Napoleon je kod Marenga, u talijanskoj provinciji Piedmont, ostvario veliku pobjedu nad austrijskom vojskom: po mnogima bio je to vrhunac njegove vojne karijere. Nakon bitke zatražio je od kuhara da mu smjesta spremi bogati pobjednički objed, a ovaj se vješto domislio i od namirnica koje su vojnici na jedvite jade prikupili, pripremio je ovo ukusno jelo.

Piletina na način Marengo - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na način Marengo. - pile, maslac, luk, temeljac kokošje juhe, bijelo vino, sjeckana rajčica, češnjak, lovorov list, peršin (sjeckani), gljive, jaje, limun, maslinovo ulje, sol i papar, Pile narežemo na više dijelova, te začinimo solju i paprom. ; U loncu, na vruću mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo piletinu i pržimo je sa svih strana do zlatno žute boje. Zatim dodamo sjeckani luk, te pržimo dok ne omekša. ; Sve zajedno podlijemo pilećim temeljcem, protisnemo češnjak, dodamo sjeckanu rajčicu, lovorov list i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, bijelo vino, začinimo solju i paprom i kuhamo 20-ak minuta, odnosno, dok umak ne zgusne. ; Poslužimo na tanjure s jajem na oko, pokapamo limunovim sokom i posipamo sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pile narežemo na više dijelova, te začinimo solju i paprom.
  2. U loncu, na vruću mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo piletinu i pržimo je sa svih strana do zlatno žute boje. Zatim dodamo sjeckani luk, te pržimo dok ne omekša.
  3. Sve zajedno podlijemo pilećim temeljcem, protisnemo češnjak, dodamo sjeckanu rajčicu, lovorov list i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
  4. Zatim dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, bijelo vino, začinimo solju i paprom i kuhamo 20-ak minuta, odnosno, dok umak ne zgusne.
  5. Poslužimo na tanjure s jajem na oko, pokapamo limunovim sokom i posipamo sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: