Piletina na tajlandski način

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina na tajlandski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na tajlandski način.

Maslac od kikirikija je izvrstan izvor zdravih masnoća koji se preporučuje sportašima i onima s potrebom za energijom, a još u kombinaciji s piletinom mariniranom u sojinom umaku, čini izuzetno fini i zdrav obrok. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk narežemo na kolutove, oguljeni đumbir, vlasac i češnjak nasjeckamo, a piletinu narežemo na komade veličine zalogaja.
  2. U prikladnu posudu stavimo narezanu piletinu, dodamo češnjak, đumbir, ulijemo sojin i ljuti čili umak, poklopimo i stavimo marinirati u hladnjak, po prilici jedan sat. Zatim meso izvadimo iz marinade, a marinadu sačuvamo.
  3. U vrući wok ulijemo 3-4 žlice ulja, dodamo smeđi šećer, kolutove luka i pržimo, stalno miješajući.
  4. Nakon 2 minute luk izvadimo, a na masnoću od prženja ulijemo sezamovo ulje, dodamo narezanu piletinu i pržimo ju po prilici tri minute.
  5. Potom ulijemo marinadu i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri (ukoliko ne želite da umak bude prejak, s obzirom na slanost sojinog umaka, možete uliti polovicu marinade i isto toliko vode).
  6. Nakon 7-8 minuta dodamo maslac od kikirikija i pričekamo da se potpuno rastopi.
  7. Zatim u wok vratimo prženi luk, promiješamo i pričekamo da zavri.
  8. Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo s rižom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: