Piletina na vezuvski način

  • 80 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina na vezuvski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na vezuvski način.

Bogat obrok, prepun različitih boja i okusa. Pržimo piletinu, pa pržimo krumpir, pa pomiješamo, pa u pećnicu, pa grašak, pa šampinjoni, pa ako vas zanima…

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šampinjone očistimo, pile narežemo na komade, češnjak na listiće, a krumpir operemo, narežemo na četvrtine i stavimo ga u vodu da ne potamni.
  2. Komade piletine premjestimo u plitku posudu, začinimo ih češnjakom u granulama, sušenim origanom, solju i paprom, te rukom utrljamo začine u meso.
  3. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo komade piletine i pržimo ih sa svih strana 10-12 minuta.
  4. Zatim piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tavu, na masnoću od prženja, dodamo ocijeđene i osušene četvrtine krumpira, začinimo ih solju i povremeno miješajući pržimo ih na srednje jakoj vatri.
  5. Nakon 10-ak minuta, dodamo listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari.
  6. Potom krumpir premjestimo u vatrostalnu posudu s piletinom, prelijemo umakom iz tave i juhom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25-30 minuta.
  7. Za to vrijeme u tavi ugrijemo maslac, dodamo šampinjone narezane na četvrtine, lovorov list i pržimo ih na srednje jakoj vatri tri, četiri minute, povremeno miješajući.
  8. Zatim dodamo grašak, začinimo solju i paprom, promiješamo, pričekamo da se sastojci dobro ugriju i tavu maknemo s vatre.
  9. Na tanjurima napravimo podlogu od graška i šampinjona, preko nje stavimo pečenu piletinu i krumpir te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: