Piletina s 40 češnjaka

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina s 40 češnjaka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s 40 češnjaka.

Garantiramo da nakon što pripremite ovo jelo niti jedan jedini vampir narednih sto godina neće kročiti blizu Vaše kuhinje! Ljubitelji češnjaka oduševit će se jednostavnom pripremom ovog specijaliteta, a krajnji će rezultat jednostavno oboriti s nogu sve koji ga probaju!

Piletina s 40 češnjaka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s 40 češnjaka. - pile ((po prilici 1.5 kg)), češnjak, limun, ružmarin, kruh (bijelog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega pile narežemo na osam djelova, posolimo ga i popaprimo, te premjestimo u vrećicu za pečenje u pećnici. ; Zatim u vrećicu dodamo očišćene režnjeve češnjaka, nekoliko tankih kriški limuna, ulijemo po prilici 150 ml maslinovog ulja, dodamo grančicu ružmarina, zatvorimo vrećicu i sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Na vrhu vrećice čačkalicom probijemo rupicu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici jedan i pol sat. ; Pečeno meso izvadimo iz vrećice, stavimo na tanjure i pokapamo sokom od pečenja. ; U zdjelicu stavimo nekoliko pečenih režnjeva češnjaka i umaka od pečenja, sve zajedno malo izgnječimo vilicom, te namažemo na prepečeni kruh koji poslužimo uz meso.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega pile narežemo na osam djelova, posolimo ga i popaprimo, te premjestimo u vrećicu za pečenje u pećnici.
  2. Zatim u vrećicu dodamo očišćene režnjeve češnjaka, nekoliko tankih kriški limuna, ulijemo po prilici 150 ml maslinovog ulja, dodamo grančicu ružmarina, zatvorimo vrećicu i sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu.
  3. Na vrhu vrećice čačkalicom probijemo rupicu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici jedan i pol sat.
  4. Pečeno meso izvadimo iz vrećice, stavimo na tanjure i pokapamo sokom od pečenja.
  5. U zdjelicu stavimo nekoliko pečenih režnjeva češnjaka i umaka od pečenja, sve zajedno malo izgnječimo vilicom, te namažemo na prepečeni kruh koji poslužimo uz meso.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: