- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s bademima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s bademima. – pileća prsa (u filetima), luk, kukuruzni škrob, bademi (blanširanih, oguljenih), sojin umak, đumbir (naribani), povrtni temeljac, sezamovo ulje, Pileća prsa očistimo od kožica i žilica i narežemo ih na komade veličine zalogaja, đumbir naribamo, a luk grubo narežemo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezan luk i pržimo ga na srednje jakoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo kukuruzni škrob, dodamo komade piletine, dobro ih uvaljamo, višak škroba otresemo i stavimo ih na stranu. ; Zatim piletinu dodamu u tavu i pržimo ju na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 5-6 minuta dodamo naribani đumbir, blanširane i oguljene badema, promiješamo i čim đumbir zamiriše ulijemo sojin umak i ponovo promiješamo. ; Potom ulijemo povrtnu juhu i kuhamo jednu minutu da se umak zgusne. ; Jelo je gotovo u možemo ga poslužiti.
; – Piletina je najčešća vrsta peradarskog mesa u svijetu i dosta se upotrebljava u Aziji, odakle potječe ovaj recept koji svi gurmani moraju kušati. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina s bademima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s bademima. – pileća prsa (u filetima), luk, kukuruzni škrob, bademi (blanširanih, oguljenih), sojin umak, đumbir (naribani), povrtni temeljac, sezamovo ulje, Pileća prsa očistimo od kožica i žilica i narežemo ih na komade veličine zalogaja, đumbir naribamo, a luk grubo narežemo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezan luk i pržimo ga na srednje jakoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo kukuruzni škrob, dodamo komade piletine, dobro ih uvaljamo, višak škroba otresemo i stavimo ih na stranu. ; Zatim piletinu dodamu u tavu i pržimo ju na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 5-6 minuta dodamo naribani đumbir, blanširane i oguljene badema, promiješamo i čim đumbir zamiriše ulijemo sojin umak i ponovo promiješamo. ; Potom ulijemo povrtnu juhu i kuhamo jednu minutu da se umak zgusne. ; Jelo je gotovo u možemo ga poslužiti.
; -</div>
Piletina s bademima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s bademima.
Piletina je najčešća vrsta peradarskog mesa u svijetu i dosta se upotrebljava u Aziji, odakle potječe ovaj recept koji svi gurmani moraju kušati. Dobar tek!
Piletina s bademima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s bademima. - pileća prsa (u filetima), luk, kukuruzni škrob, bademi (blanširanih, oguljenih), sojin umak, đumbir (naribani), povrtni temeljac, sezamovo ulje, Pileća prsa očistimo od kožica i žilica i narežemo ih na komade veličine zalogaja, đumbir naribamo, a luk grubo narežemo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezan luk i pržimo ga na srednje jakoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo kukuruzni škrob, dodamo komade piletine, dobro ih uvaljamo, višak škroba otresemo i stavimo ih na stranu. ; Zatim piletinu dodamu u tavu i pržimo ju na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 5-6 minuta dodamo naribani đumbir, blanširane i oguljene badema, promiješamo i čim đumbir zamiriše ulijemo sojin umak i ponovo promiješamo. ; Potom ulijemo povrtnu juhu i kuhamo jednu minutu da se umak zgusne. ; Jelo je gotovo u možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Pileća prsa očistimo od kožica i žilica i narežemo ih na komade veličine zalogaja, đumbir naribamo, a luk grubo narežemo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezan luk i pržimo ga na srednje jakoj vatri 2-3 minute.
- Za to vrijeme u zdjelu stavimo kukuruzni škrob, dodamo komade piletine, dobro ih uvaljamo, višak škroba otresemo i stavimo ih na stranu.
- Zatim piletinu dodamu u tavu i pržimo ju na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 5-6 minuta dodamo naribani đumbir, blanširane i oguljene badema, promiješamo i čim đumbir zamiriše ulijemo sojin umak i ponovo promiješamo.
- Potom ulijemo povrtnu juhu i kuhamo jednu minutu da se umak zgusne.
- Jelo je gotovo u možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|