Piletina s bademima

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina s bademima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s bademima.

Piletina je najčešća vrsta peradarskog mesa u svijetu i dosta se upotrebljava u Aziji, odakle potječe ovaj recept koji svi gurmani moraju kušati. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pileća prsa očistimo od kožica i žilica i narežemo ih na komade veličine zalogaja, đumbir naribamo, a luk grubo narežemo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezan luk i pržimo ga na srednje jakoj vatri 2-3 minute.
  3. Za to vrijeme u zdjelu stavimo kukuruzni škrob, dodamo komade piletine, dobro ih uvaljamo, višak škroba otresemo i stavimo ih na stranu.
  4. Zatim piletinu dodamu u tavu i pržimo ju na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
  5. Nakon 5-6 minuta dodamo naribani đumbir, blanširane i oguljene badema, promiješamo i čim đumbir zamiriše ulijemo sojin umak i ponovo promiješamo.
  6. Potom ulijemo povrtnu juhu i kuhamo jednu minutu da se umak zgusne.
  7. Jelo je gotovo u možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: