Piletina s curryem na tajlandski način

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina s curryem na tajlandski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s curryem na tajlandski način.

Ovo jelo je prava poslastica za sve ljubitelje piletine. Marinirana piletina s mahunama, u pikantnom umaku, zacijelo Vas neće ostaviti ravnodušnim.

Piletina s curryem na tajlandski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s curryem na tajlandski način. - pileći file, riža, šećer, ocat, umak od soje, korijen đumbira, mahune (mladih), maslac od kikirikija, med, curry (u prahu), kokosovo mlijeko, sol, ulje, Rižu operemo i stavimo u vrelu i posoljenu vodu. Dodamo šećer, ocat, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri dok sva tekućina ne nestane. ; Piletinu narežemo na trakice i stavimo u zdjelu. Zatim dodamo sojin umak, sjeckani korijen đumbira, izmiješamo sastojke, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo). ; Potom meso kratko ispržimo u woku, na vrućem ulju za wok i izvadimo na stranu. ; Zatim u wok dodamo očišćene i oprane mlade mahune narezane na duljinu, po prilici tri centimetra, pržimo dok malo ne omekšaju, te i njih izvadimo na stranu. ; Potom u wok, uz stalno miješanje, dodamo maslac od kikirikija, med, curry prah, kokosovo mlijeko i dalje povremeno miješajući malo zgusnemo umak. ; Zatim vratimo meso i povrće, promiješamo i poslužimo s rižom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rižu operemo i stavimo u vrelu i posoljenu vodu. Dodamo šećer, ocat, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri dok sva tekućina ne nestane.
  2. Piletinu narežemo na trakice i stavimo u zdjelu. Zatim dodamo sojin umak, sjeckani korijen đumbira, izmiješamo sastojke, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo).
  3. Potom meso kratko ispržimo u woku, na vrućem ulju za wok i izvadimo na stranu.
  4. Zatim u wok dodamo očišćene i oprane mlade mahune narezane na duljinu, po prilici tri centimetra, pržimo dok malo ne omekšaju, te i njih izvadimo na stranu.
  5. Potom u wok, uz stalno miješanje, dodamo maslac od kikirikija, med, curry prah, kokosovo mlijeko i dalje povremeno miješajući malo zgusnemo umak.
  6. Zatim vratimo meso i povrće, promiješamo i poslužimo s rižom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: