- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s graškom i mladim kukuruzom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s graškom i mladim kukuruzom. – pileća prsa ((4 komada)), grašak i kukuruz iz konzerve, luk, glatko brašno, maslac, balzamični ocat, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pileće filete očistimo, a luk nasjeckamo. ; U ugrijanu tavu ulijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Za to vrijeme pileće filete posolimo, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu na mješavinu maslinovog ulja i maslaca. ; U drugu ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, ulijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša. ; Nakon tri, četiri minute pileće filete okrenemo i pržimo ih još toliko, a u tavu s lukom dodamo povrtnu mješavinu, začinimo solju, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Zatim pileće filete premjestimo u tavu s povrćem, a na masnoću od prženja ulijemo balzamički ocat, promiješamo pjenjačom i čim zavri, tekućinu prelijemo preko piletine i povrća. ; Potom sastojke posipamo sjeckanim peršinom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Maštovit i ukusan, a nadasve zdrav obrok kojem dodatak balzamičkog octa daje poseban kiselkasti okus. Mmmmm.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina s graškom i mladim kukuruzom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s graškom i mladim kukuruzom. – pileća prsa ((4 komada)), grašak i kukuruz iz konzerve, luk, glatko brašno, maslac, balzamički ocat, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pileće filete očistimo, a luk nasjeckamo. ; U ugrijanu tavu ulijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Za to vrijeme pileće filete posolimo, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu na mješavinu maslinovog ulja i maslaca. ; U drugu ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, ulijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša. ; Nakon tri, četiri minute pileće filete okrenemo i pržimo ih još toliko, a u tavu s lukom dodamo povrtnu mješavinu, začinimo solju, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Zatim pileće filete premjestimo u tavu s povrćem, a na masnoću od prženja ulijemo balzamički ocat, promiješamo pjenjačom i čim zavri, tekućinu prelijemo preko piletine i povrća. ; Potom sastojke posipamo sjeckanim peršinom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Piletina s graškom i mladim kukuruzom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s graškom i mladim kukuruzom.
Maštovit i ukusan, a nadasve zdrav obrok kojem dodatak balzamičkog octa daje poseban kiselkasti okus. Mmmmm.
Piletina s graškom i mladim kukuruzom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s graškom i mladim kukuruzom. - pileća prsa ((4 komada)), grašak i kukuruz iz konzerve, luk, glatko brašno, maslac, balzamički ocat, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pileće filete očistimo, a luk nasjeckamo. ; U ugrijanu tavu ulijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Za to vrijeme pileće filete posolimo, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu na mješavinu maslinovog ulja i maslaca. ; U drugu ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, ulijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša. ; Nakon tri, četiri minute pileće filete okrenemo i pržimo ih još toliko, a u tavu s lukom dodamo povrtnu mješavinu, začinimo solju, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Zatim pileće filete premjestimo u tavu s povrćem, a na masnoću od prženja ulijemo balzamički ocat, promiješamo pjenjačom i čim zavri, tekućinu prelijemo preko piletine i povrća. ; Potom sastojke posipamo sjeckanim peršinom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Pileće filete očistimo, a luk nasjeckamo.
- U ugrijanu tavu ulijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
- Za to vrijeme pileće filete posolimo, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu na mješavinu maslinovog ulja i maslaca.
- U drugu ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, ulijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.
- Nakon tri, četiri minute pileće filete okrenemo i pržimo ih još toliko, a u tavu s lukom dodamo povrtnu mješavinu, začinimo solju, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
- Zatim pileće filete premjestimo u tavu s povrćem, a na masnoću od prženja ulijemo balzamički ocat, promiješamo pjenjačom i čim zavri, tekućinu prelijemo preko piletine i povrća.
- Potom sastojke posipamo sjeckanim peršinom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|