Piletina s graškom i mladim kukuruzom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina s graškom i mladim kukuruzom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s graškom i mladim kukuruzom.

Maštovit i ukusan, a nadasve zdrav obrok kojem dodatak balzamičkog octa daje poseban kiselkasti okus. Mmmmm.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pileće filete očistimo, a luk nasjeckamo.
  2. U ugrijanu tavu ulijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
  3. Za to vrijeme pileće filete posolimo, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu na mješavinu maslinovog ulja i maslaca.
  4. U drugu ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, ulijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.
  5. Nakon tri, četiri minute pileće filete okrenemo i pržimo ih još toliko, a u tavu s lukom dodamo povrtnu mješavinu, začinimo solju, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
  6. Zatim pileće filete premjestimo u tavu s povrćem, a na masnoću od prženja ulijemo balzamički ocat, promiješamo pjenjačom i čim zavri, tekućinu prelijemo preko piletine i povrća.
  7. Potom sastojke posipamo sjeckanim peršinom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.89
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: