Piletina s mladim bobom

  • 80 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina s mladim bobom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s mladim bobom.

Piletina aromatizirana marinadom od limuna i maslinovog ulja, pa pirjana na mješavini luka, rajčice, mrkve i korijena celera, odličan je recept za one koji vole pojesti lagan i ukusan obrok.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk i češnjak nasjeckamo, mrkvu i korijen celera očistimo i narežemo na kockice, a limunu iscijedimo sok.
  2. Po dnu prikladne posude rasporedimo komade piletine, začinimo solju i paprom, prelijemo limunovim sokom i maslinovim uljem, te stavimo u hladnjak da se marinira dva sata.
  3. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i češnjak, kockice mrkve i korijena celera, posolimo, promiješamo, zatim preko povrća stavimo komade marinirane piletine, sve zajedno prelijemo umakom od mariniranja, posipamo suhim grožđicama i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno podlijevajući bijelim vinom.
  4. Nakon 30-ak minuta pirjanja, dodamo pelati rajčice, mladi bob, ulijemo 100 ml vode, začinimo solju i paprom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući, još 30-ak minuta.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: