Piletina s parmezanom iz pećnice

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina s parmezanom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s parmezanom iz pećnice.

Parmezan je tvrdi sir zrnate strukture, koji je dobio ime po pokrajini Parmi u Italiji, u kojoj se proizvodi još od 13. stoljeća i izvrsno se slaže s piletinom. Kako smo ih ovaj put sljubili, možete pogledati u priloženom videu. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mladi luk nasjeckamo, maslac rastopimo, a limunu naribamo koru i iscijedimo sok.
  2. U zdjelu s krušnim mrvicama dodamo ¾ naribanog parmezana, naribanu koricu limuna, ulijemo rastopljeni maslac i žlicom izmiješamo sastojke.
  3. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo pileće meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana.
  4. Nakon 10-ak minuta, pazeći da piletina nije potpuno pečena, izvadimo ju i rasporedimo po dnu vatrostalne posude.
  5. Zatim ju posipamo sjeckanim mladim lukom, prekrijemo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
  6. Za to vrijeme na masnoću od prženja ulijemo juhu i limunov sok te pjenjačom miješamo tako da oslobodimo karamelizirani sloj s dna tave (deglaziramo), a kad zavri kuhamo na laganoj vatri dok umak napola ne reducira.
  7. Potom umak maknemo s vatre, začinimo ga mljevenim paprom, dodamo preostali naribani parmezan, sjeckani peršin i izmiješamo sastojke.
  8. Dobiveni umak rasporedimo na tanjure, preko njega složimo gratiniranu piletinu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: