Piletina s povrćem i cous cousom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina s povrćem i cous cousom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s povrćem i cous cousom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk očistimo, narežemo na kockice te natrgamo na listiće. Papriku i stabljiku celera narežemo na kockice, a mrkvu i tikvicu ukoso na kolutove. Pileća prsa narežemo na prutiće, prvo po duljini, a potom poprečno na kockice.
  2. Pileća prsa narežemo na prutiće, prvo po duljini, a potom poprečno na kockice. . U visoku tavu na zagrijano ulje stavimo piletinu, malo je posolimo i popržimo sa svih strana. Nakon 7-8 minuta piletina je gotova i izvadimo je sa strane.
  3. Na masnoću od pečenja stavimo luk i mrkvu te kratko pržimo. Zatim dodamo crvenu papriku i stabljiku celera, povrće još malo posolimo i dok je još hrskavo izvadimo sa strane.
  4. U tavu stavimo bućine sjemenke koje kratko prepržimo, preko njih dodamo na listiće narezan češnjak i malo ulja. U tavu dodamo cous cous i prelijemo juhom. Potom ugasimo vatru i pustimo u poklopljenu tavu cous cous 5 minuta.
  5. Kad je cous cous gotov u tavu dodamo ostale sastojke, tikvice te ponovno upalimo vatru, potom ulijemo tamari umak i nježno izmiješamo sastojke. Kad su se svi sastojci dobro ugrijali jelo je gotovo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: