Piletina s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso

U zadnjih nekoliko godina, wok tava stječe ogromnu popularnost diljem svijeta, pa tako i u našim krajevima. No, wok zapravo nije izmišljotina novog doba, već tradicionalna kineska tava za kuhanje, specifičnog kupolastog oblika. Ono što mi možemo reći o woku jest da nam za pripremu hrane treba puno manje ulja, a i vremena.

Piletina s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku
Piletina s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 60
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti piletinu s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tjesteninu stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu te kuhamo po uputama na pakiranju, a zatim ocijedimo i isperemo hladnom vodom.
  2. Pileća prsa narežemo na komade, mrkvu, stabljiku celera, luk i peršin nasjeckamo, a polovice paprika narežemo na trakice.
  3. Zatim piletinu začinimo svježe mljevenim paprom i posolimo te stavimo peći u wok tavu na zagrijano ulje.
  4. Piletinu pržimo do desetak minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju.
  5. Zatim piletinu izvadimo na stranu, a na preostalo ulje dodamo luk i posolimo ga.
  6. Kada je luk omekšao, dodamo mu mrkvu, celerovu stabljiku i papriku te sve zajedno još malo posolimo.
  7. Nakon što je svo povrće omekšalo, u wok tavu dodamo i peršin.
  8. Nakon poprilici pet minuta, u wok tavu dodamo dvije žlice meda, kratko promiješamo te ugasimo vatru.
  9. Ovako pripremljeno povrće pomiješamo s tjesteninom i piletinom te poslužimo.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 60
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: