Piletina s umakom od đumbira i mladog luka

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina s umakom od đumbira i mladog luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od đumbira i mladog luka.

Piletina pečena na grilu s osvježavajućim, pikantno-kiselkastim umakom. Pravo jelo za vruće dane. Pogledajte!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete piletine ukoso narežemo na odreske, maslac na kockice, đumbir ogulimo i naribamo na fini ribež, limunu iscijedimo sok, a mladi luk narežemo na kolutiće i odvojimo bijeli od zelenog dijela.
  2. U tavici za umake rastopimo dvije, tri kockice maslaca, dodamo bijeli dio mladog luka, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo naribani đumbir, promiješamo, i čim đumbir zamiriše ulijemo bijelo vino i limunov sok, ponovo promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  4. Za to vrijeme na ugrijanu gril tavu stavimo odreske piletine, ispečemo ju s obiju strana i maknemo s vatre.
  5. Potom u tavicu s umakom, stalno miješajući, postupno dodajemo polovicu preostalih kockica maslaca i pričekamo da se umak poveže.
  6. Zatim tavicu maknemo s vatre, umak začinimo solju i bijelim paprom, te polako umiješamo preostali maslac.
  7. Gotov umak procijedimo u posudu za umake.
  8. Na tanjure raspodijelimo pečenu piletinu, prelijemo je umakom, posipamo zelenim dijelom mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: