Piletina u bijelom umaku s mladim lukom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso

Postoje mnoge varijacije ovog umaka i gotovo je nemoguće da on ispadne loše. Ako nemate ideju što danas pripremiti za ručak, okušajte se u ovom brzom i finom receptu.

Piletina u bijelom umaku s mladim lukom
Piletina u bijelom umaku s mladim lukom
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 60
Rating: 4.55
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti piletinu u bijelom umaku s mladim lukom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete pilećih prsa začinimo solju i paprom, a zatim ih popečemo u tavi, na maslinovom ulju, oko 5 minuta, do zlatne boje.
  2. Zatim maknemo piletinu iz tave, a na preostalo ulje stavimo češnjak narezan na sitno.
  3. Kada češnjak počne puštati miris, u tavu ulijemo bijelo vino i dodamo sjeckani svježi peršin, stalno miješajući.
  4. Zatim u umak dodamo vrhnje i dvije žličice senfa te začinimo muškatnim oraščićem, curryem, paprom i posolimo.
  5. Kada umak lagano prokuha, u njega vratimo pileće filete, dodamo nasjeckani mladi luk i ostavimo kuhati još pet minuta.
  6. Nakon proteklog vremena ugasimo vatru i piletinu poslužimo uz kuhani krumpir.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 60
Rating: 4.55
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: