Piletina u crnom vinu (Coq au vin)

  • 130 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina u crnom vinu (Coq au vin)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u crnom vinu (coq au vin).

Piletina u crnom vinu je tradicionalan francuski specijalitet, karakterističan po tome što se kod pripreme koristi gotovo cijela boca vina! U originalu se ovo jelo priprema sa starim pijetlom, no i sami francuzi vrlo često koriste mladu piletinu zbog njenog mekog i sočnog mesa.

Piletina u crnom vinu (Coq au vin) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u crnom vinu (coq au vin). - pile (cijelo), glatko brašno, mrkva, luk, lovorov list, gljive, ulje, sol i papar, Marinada:: crno vino, mrkva, luk, češnjak, ružmarin, klekove bobe, papar (u zrnu), crni vinski ocat, Povrće za marinadu očistimo, operemo, nasjeckamo, stavimo u lonac, dodamo preostale sastojke za marinadu, osim octa i kuhamo 15-ak minuta. ; Marinadu prelijemo u zdjelu i pričekamo da se ohladi. Zatim dodamo ocat, pile, narezano na 6 dijelova, poprskamo s malo ulja i stavimo u hladnjak da odstoji preko noći. ; Piletinu izvadimo iz marinade, ocijedimo i osušimo. U lonac, na vruće ulje, dodamo piletinu i pržimo je do zlatno smeđe boje. ; Piletinu zatim posipamo brašnom, dodamo mrkvu narezanu na kolutiće, nasjeckan luk, lovorov list, posolimo, popaprimo te na srednje jakoj vatri miješajući pirjamo nekoliko minuta. ; Zatim ulijemo procijeđenu marinadu i pričekamo da zavrije, te stavimo kuhati u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, po prilici 1 sat. ; Petnaest minuta prije kraja, dodamo narezane gljive i provjerimo začinjenost.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće za marinadu očistimo, operemo, nasjeckamo, stavimo u lonac, dodamo preostale sastojke za marinadu, osim octa i kuhamo 15-ak minuta.
  2. Marinadu prelijemo u zdjelu i pričekamo da se ohladi. Zatim dodamo ocat, pile, narezano na 6 dijelova, poprskamo s malo ulja i stavimo u hladnjak da odstoji preko noći.
  3. Piletinu izvadimo iz marinade, ocijedimo i osušimo. U lonac, na vruće ulje, dodamo piletinu i pržimo je do zlatno smeđe boje.
  4. Piletinu zatim posipamo brašnom, dodamo mrkvu narezanu na kolutiće, nasjeckan luk, lovorov list, posolimo, popaprimo te na srednje jakoj vatri miješajući pirjamo nekoliko minuta.
  5. Zatim ulijemo procijeđenu marinadu i pričekamo da zavrije, te stavimo kuhati u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, po prilici 1 sat.
  6. Petnaest minuta prije kraja, dodamo narezane gljive i provjerimo začinjenost.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:130minuta

Najnovije zanimljivosti: