Piletina u marinadi od zrnatog dijon senfa

  • 220 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina u marinadi od zrnatog dijon senfa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u marinadi od zrnatog dijon senfa.

Tradicionalni senf dijon ima prepoznatljiv, posebno jak okus i potječe iz francuskog grada Dijona, a zbog svog karakterističnog okusa čest je sastojak raznih marinada, kao što je slučaj i u ovom receptu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Koru limuna naribamo i iscijedimo im sok, pileće filete očistimo od žilica i ukoso ih zarežemo, režnjeve češnjaka protisnemo, a papar u zrnu grubo izmrvimo u mužaru.
  2. U posudu sjekača stavimo senf, dodamo protisnuti češnjak, med, naribanu limunovu koricu, mrvljeni papar, posolimo, ulijemo limunov sok, uključimo sjekač i polako ulijevamo ulje. Kada smo dobili polugustu smjesu, isključimo sjekač.
  3. Zatim pileća prsa uvaljamo u mješavinu sušenog origana i majčine dušice.
  4. Po dnu posude za mariniranje rasporedimo dio smjese, preko nje složimo začinjene filete piletine i prelijemo ih preostalom smjesom.
  5. Tako pripremljenu piletinu poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira najmanje tri sata.
  6. Potom mariniranu piletinu izvadimo iz marinade, malo ju ocijedimo i složimo po dnu vatrostalne posude te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta, a zatim temperaturu spustimo na 180°C i pečemo još toliko.
  7. Pečenu piletinu rasporedimo na tanjure, prelijemo ju sokom od pečenja, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:220minuta

Najnovije zanimljivosti: