Piletina u umaku od prošeka i kadulje

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina u umaku od prošeka i kadulje
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od prošeka i kadulje.

Pržene trakice pilećih prsa u aromatičnom umaku od prošeka, kadulje i soka od limuna. Što još više kazati o ovom jelu, kad znamo da slike govore više od riječi.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sok od limuna iscijedimo, pileća prsa narežemo na trakice, maslac na kockice, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo trakice piletine, listiće kadulje, posolimo i povremeno miješajući, pržimo na laganoj vatri.
  4. Nakon 5-6 minuta prženja ulijemo sok od limuna, prošek i juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri dok tekućina napola ne ispari.
  5. Nakon 10-ak minuta kuhanja, tavu maknemo s vatre i stalno miješajući, postupno dodajemo kockice maslaca dok se umak ne poveže.
  6. Potom dodamo sjeckani peršin, izmiješamo sastojke i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.87
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: