Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od rajčica na mediteranski način.

Ovo jelo jednostavno ne može biti loše. Piletina i dvije vrste rajčica pa još malo papričica, vina, ljutike i još koječega, stopilo se u zaista harmoničan okus Mediterana. Dobar tek!

 

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ljutiku i češnjak očistimo i narežemo na listiće, a u lonac iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo maslac i pričekamo da se maslac rastopi.
  2. Brašno stavimo u prikladnu posudu i začinimo ga mljevenim paprom. Komade piletine rasporedimo na radnu površinu, posolimo ih, uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo.
  3. U lonac, na ugrijanu masnoću, dodamo narezanu ljutiku i češnjak, preko njih rasporedimo komade piletine i pržimo ih. Za to vrijeme papričice očistimo od peteljaka i koštica te ih narežemo na trakice.
  4. Nakon 3-4 minute prženja piletinu okrenemo i pržimo ju još toliko, a sušene rajčice sitno nasjeckamo.
  5. U zdjelu sa sjeckanom rajčicom dodamo narezane papričice i sjeckanu sušenu rajčicu, začinimo solju i paprom, promiješamo i mješavinu prelijemo preko piletine.
  6. Piletinu okrenemo kožom prema gore, lonac poklopimo i stavimo ga u pećnicu, zagrijanu na 170°C. Nakon 15-ak minuta sastojke prelijemo suhim bijelim vinom i s malo juhe, poklopimo te vratimo u pećnicu na još 45 minuta.
  7. Neposredno prije kraja pripreme u pećnici skuhamo široke zelene rezance po uputama na pakiranju.
  8. Lonac s piletinom i umakom izvadimo iz pećnice, rezance ocijedimo i premjestimo ih na pladanj za posluživanje, pored njih rasporedimo piletinu i umak te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: