Pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom.

Češnjak i krumpir skuhati, od njih napraviti pire uz dodatak vrhnja za kuhanje, umiješati sjeckani mladi luk i ovaj neobičan ali jako ukusan pire je spreman za posluživanje. Uživajte!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Režnjeve češnjaka očistimo, krumpir ogulimo i narežemo ga na kockice, a mladi luk na kolutiće.
  2. Narezani krumpir i očišćeni češnjak stavimo u lonac s hladnom i posoljenom vodom i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 20-ak minuta.
  3. Zatim krumpir i češnjak ocijedimo, a u ugrijanu tavicu stavimo maslac, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad zavri kuhamo 1-2 minute.
  4. Potom krumpir i češnjak premjestimo u zdjelu, prelijemo ih mješavinom maslaca i vrhnja, posolimo i drobilicom za pire ili vilicom izradimo grubi pire.
  5. Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo narezanim mladim lukom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: