Pirjana teleća jetrica

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pirjana teleća jetrica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjana teleća jetrica.

Ako Vam je već pomalo dosadila jednostavna pržena teleća jetrica, možda je vrijeme da je obučete u neko svečanije ruho i da isprobate i neke nove kombinacije. Zašto ne biste pokušali s našim današnjim prijedlogom?

Pirjana teleća jetrica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjana teleća jetrica. - teleća jetrica, luk, peršin (sjeckanog), bijelo vino, jabuke, maslac, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Jetrica operemo, osušimo i narežemo na trakice. U tavi ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo luk narezan na kolutiće, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Na omekšali luk dodamo sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, dodamo jetrica, očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo, popaprimo bijelim paprom, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri pirjamo 15-ak minuta. ; Zatim dodamo maslac, kratko miješamo da se umak poveže i možemo poslužiti. ; Uz pirjana jetrica najbolje paše palenta ili pire krumpir.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jetrica operemo, osušimo i narežemo na trakice. U tavi ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo luk narezan na kolutiće, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
  2. Na omekšali luk dodamo sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, dodamo jetrica, očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo, popaprimo bijelim paprom, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri pirjamo 15-ak minuta.
  3. Zatim dodamo maslac, kratko miješamo da se umak poveže i možemo poslužiti.
  4. Uz pirjana jetrica najbolje paše palenta ili pire krumpir.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: