Pirjane tikvice u umaku od rajčica s pancetom

  • 30 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pirjane tikvice u umaku od rajčica s pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjane tikvice u umaku od rajčica s pancetom.

Novo remek djelo talijanske gastronomije! Malo pržimo, malo pirjamo, koji put promiješamo i evo ga, specijalitet s tikvicama, rajčicama i pancetom je spreman za vas. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tikvice očistimo, operemo i narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, češnjak i pancetu narežemo na listiće, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pancetu, posolimo te pržimo dok luk malo ne omekša.
  3. Nakon 2-3 minute prženja dodamo kolutove tikvica, listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
  4. Zatim dodamo sjeckani peršin, umak od ljutih papričica, pelati rajčice, malo ih usitnimo, promiješamo i pirjamo još 3-4 minute.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 2.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: