Pita od Hokkaido bundeve

  • 100 min
  • 12 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Pita od Hokkaido bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od Hokkaido bundeve.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bundevu prerežemo po pola, pomoću žlice joj izvadimo sredinu s košticama i nožem joj skinemo koru. Zatim čisto meso bundeve narežemo na kockice debljine 1 cm.
  2. Sada narezanu bundevu premjestimo u čisti lonac, u koji ulijemo malo vode, poklopimo lonac i kada zavri kuhamo 20-ak min.
  3. Za to vrijeme, u vatrostalnu posudu stavimo gotovo tijesto za pite i tijesto zajedno s papirom za pečenje oblikujemo po posudi.
  4. Sada tijesto po dnu izbodemo vilicom i stavimo u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva na deset minuta. Nakon desetak minuta predprečeno tijesto izvadimo iz pećnice, a nakon 15 minuta kuhanu bundevu procijedimo i ostavimo da se ohladi.
  5. Sada u veliku zdjelu umutimo jaja, kojima dodamo muškatni oraščić, đumbir u prahu i cimet u prahu.
  6. Zatim u jaja dodamo mileram, smeđi šećer i kada smo dobro izmiješali sastojke u zdjelu dodamo i ohlađenu bundevu.
  7. Sastojke dobro izmiješamo, a ako je smjesa pregusta dodamo joj i malo mlijeka.
  8. Sada dobiveni nadjev prelijemo preko tijesta i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
  9. Nakon sat vremena pitu izvadimo iz pećnice, ostavimo ju da se ohladi, a zatim poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: