Pita od jabuka

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Pita od jabuka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od jabuka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Uz zdjelu prosijemo brašno i šećer u prahu, dodamo sol, na kockice narezan ohlađeni maslac, naribanu koricu limuna
  2. Prstima gnjećimo i povezujemo maslac sa brašnom dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica.
  3. U zdijelu zatim dodamo jaja i vodu i sve zajedno nježno izmijeđamo. Sve zajedno premijestimo na radnu površinu i nježnim gnječenjem i valjanjem rukom izradimo tijesto.
  4. Pripremljeno tijesto oblikujemo u kuglu, prekrijemo zdjemo i ostavimo da se odmara 30 minuta.
  5. Jabuke ogulimo i narežemo na kriške (sredinu s košticama odvojimo). U ugrijanu tavu iznad vatre stavimo maslac, odmah dodamo kriške jabuka, cimet u prahu, vanilin šećer, šećer i sastojke pirjamo na jakoj vatri stalno miješajući po prilici 5 minuta.
  6. Odmoreno tijesto prerežemo na dvije polovice i svaku razvaljamo na velićinu dna vatrostalne posude. Jednu polovicu razvaljanog tijesta položimo na dno vatrostalne posude i po njemu rasporedimo pirjane kriške jabuka.
  7. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 25 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 13
Rating: 3.23
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: