Pita od muškatne bundeve

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pita od muškatne bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od muškatne bundeve.

Pite svih oblika, nadjeva i boja uvjek su rado viđeni gosti na svačijem stolu, a neće biti iznimka ni ova pita od slasne muškatne tikve. Pripremite li je bilo kojeg jesenskog poslijepodneva, možete biti sigurni da do večeri više neće biti ni komada!

Pita od muškatne bundeve - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od muškatne bundeve. - muškatna bundeva ((golica - cucurbita pepo)), oštro brašno, šećer u prahu, svinjska mast, jaje, šećer, cimet (u prahu), sol, Bundevu operemo, te očistimo od sjemenki i kore. Mesnati dio naribamo u zdjelu, malo posolimo, promiješamo i stavimo na stranu da pusti tekućinu. ; Za to vrijeme, u zdjelu prosijemo brašno, dodamo šećer u prahu, četvrtinu žličice soli i izmiješamo sastojke. Zatim dodamo omekšanu svinjsku mast i sve zajedno izmiješamo lopaticom ili kuhačom, tako da smjesa dobije izgled krušnih mrvica. ; Potom u zasebnoj zdjelici umutimo dva jaja, dodamo ih u smjesu od brašna i još malo izmiješamo sastojke (ukoliko je smjesa previše suha dodamo jednu do dvije žlice vode), te rukom nježno izradimo tijesto. Zatim od tijesta oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo na stranu da odstoji 30-ak minuta. ; Naribanu bundevu ocijedimo rukama, stavimo je u zdjelu a vodu bacimo. Zatim dodamo šećer, cimet u prahu i izmiješamo sastojke. ; Odstajalo tijesto razvaljamo na potrebnu veličinu, debljine pola cm, te pomoću okvira okruglog kalupa za torte, iz tijesta izrežemo dva okrugla oblika tijesta. ; Jedan komad tijesta stavimo na dno kalupa za torte, koji smo obložili papirom za pečenje, nadjenemo ga pripremljenom bundevom i prekrijemo drugim komadom tijesta (tijesto zatim na nekoliko mjesta, odozgo izbodemo vilicom). ; U zdjelici pomiješamo jedan žumanjak s malo vode i njime odozgo premažemo tijesto. Ovako pripremljen kolač stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Gotovu pitu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi, izvadimo iz kalupa na prikladnu podlogu, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bundevu operemo, te očistimo od sjemenki i kore. Mesnati dio naribamo u zdjelu, malo posolimo, promiješamo i stavimo na stranu da pusti tekućinu.
  2. Za to vrijeme, u zdjelu prosijemo brašno, dodamo šećer u prahu, četvrtinu žličice soli i izmiješamo sastojke. Zatim dodamo omekšanu svinjsku mast i sve zajedno izmiješamo lopaticom ili kuhačom, tako da smjesa dobije izgled krušnih mrvica.
  3. Potom u zasebnoj zdjelici umutimo dva jaja, dodamo ih u smjesu od brašna i još malo izmiješamo sastojke (ukoliko je smjesa previše suha dodamo jednu do dvije žlice vode), te rukom nježno izradimo tijesto. Zatim od tijesta oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo na stranu da odstoji 30-ak minuta.
  4. Naribanu bundevu ocijedimo rukama, stavimo je u zdjelu a vodu bacimo. Zatim dodamo šećer, cimet u prahu i izmiješamo sastojke.
  5. Odstajalo tijesto razvaljamo na potrebnu veličinu, debljine pola cm, te pomoću okvira okruglog kalupa za torte, iz tijesta izrežemo dva okrugla oblika tijesta.
  6. Jedan komad tijesta stavimo na dno kalupa za torte, koji smo obložili papirom za pečenje, nadjenemo ga pripremljenom bundevom i prekrijemo drugim komadom tijesta (tijesto zatim na nekoliko mjesta, odozgo izbodemo vilicom).
  7. U zdjelici pomiješamo jedan žumanjak s malo vode i njime odozgo premažemo tijesto. Ovako pripremljen kolač stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
  8. Gotovu pitu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi, izvadimo iz kalupa na prikladnu podlogu, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: