Pita od piletine

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pita od piletine
Saznajte kako pripremiti pitu od piletine u našem video receptu.

Ukusna i sočna piletina, pomiješana s povrćem i umakom, a prekrivena s hrskavom koricom od tijesta je jelo koje vrijedi probati. Pa još jednom...još jednom...još jednom...

Pita od piletine - Saznajte kako pripremiti pitu od piletine u našem video receptu. - pileći file, povrće ((miješano)), prhko tijesto (gotovog), maslac, bijelo vino, luk, češnjak, brašno, mlijeko, povrtni temeljac, mažuran (sušeni), jaje, muškatni oraščić, sol i papar (bijeli), U tavu, na ugrijanu polovicu maslaca, dodamo pileće filete narezane na trakice, začinimo solju, naribanim muškatnim oraščićem, ulijemo bijelo vino i kuhamo na laganoj vatri, okrečući meso. Kada tekućina na pola ispari, tavu maknemo s vatre. ; U drugu tavu, na ugrijani preostali maslac, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo na omekša. Zatim dodamo brašno, promiješamo i pržimo do svijetlo smeđe boje. ; Potom začinimo sušenim mažuranom, bijelim paprom, ulijemo mlijeko i kratko kuhamo, stalno miješajući pjenjačom. ; Kada se umak počne zgušnjavati, začinimo s malo muškatnog oraščića i postupno ulijevamo 200 ml povrtne juhe, stalno miješajući pjenjačom. Kada dobijemo baršunasti umak, tavu maknemo s vatre. ; U vatrostalnu posudu premjestimo kuhanu piletinu, prelijemo s polovicom umaka, prekrijemo mješavinom kuhanog povrća i prelijemo preostalim umakom. ; Vatrostalnu posudu prekrijemo gotovim svježim prhkim tijestom, odrežemo višak, rubove tijesta stisnemo s rubom vatrostalne posude i tijesto premažemo umućenim jajetom. ; Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Gotovo jelo ostavimo da odstoji 10-ak minuta i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavu, na ugrijanu polovicu maslaca, dodamo pileće filete narezane na trakice, začinimo solju, naribanim muškatnim oraščićem, ulijemo bijelo vino i kuhamo na laganoj vatri, okrečući meso. Kada tekućina na pola ispari, tavu maknemo s vatre.
  2. U drugu tavu, na ugrijani preostali maslac, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo na omekša. Zatim dodamo brašno, promiješamo i pržimo do svijetlo smeđe boje.
  3. Potom začinimo sušenim mažuranom, bijelim paprom, ulijemo mlijeko i kratko kuhamo, stalno miješajući pjenjačom.
  4. Kada se umak počne zgušnjavati, začinimo s malo muškatnog oraščića i postupno ulijevamo 200 ml povrtne juhe, stalno miješajući pjenjačom. Kada dobijemo baršunasti umak, tavu maknemo s vatre.
  5. U vatrostalnu posudu premjestimo kuhanu piletinu, prelijemo s polovicom umaka, prekrijemo mješavinom kuhanog povrća i prelijemo preostalim umakom.
  6. Vatrostalnu posudu prekrijemo gotovim svježim prhkim tijestom, odrežemo višak, rubove tijesta stisnemo s rubom vatrostalne posude i tijesto premažemo umućenim jajetom.
  7. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
  8. Gotovo jelo ostavimo da odstoji 10-ak minuta i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: