Pita od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Pita od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama.

Ukoliko svježe šampinjone kupite na tržnici, čuvajte ih u hladnjaku u papirnatoj vrećici, zamotanoj u vlažnu krpu, a najbolje da ih iskoristite odmah i to na način prikazan u ovom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tikvice narežemo na kolutove, šampinjone na ploške, luk grubo narežemo, a jaje umutimo.
  2. Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, izbodemo ga vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta.
  3. Za to vrijeme u dvije ugrijane tave rasporedimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se maslac rastopi.
  4. Zatim u jednu tavu dodamo tikvice i luk, a u drugu šampinjone te sve zajedno posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  5. Nakon 10 minuta obje tave maknemo s vatre, na tikvice i luk protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, promiješamo i rasporedimo ih po pečenom tijestu.
  6. Potom ih prelijemo umućenim jajem, posipamo listićima bosiljka, prekrijemo prženim šampinjonima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: