Pita od svježeg kupusa

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Pita od svježeg kupusa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od svježeg kupusa.

Da su pite uglavnom slatke to znamo, ali slatka pita s kupusom je nešto novo i jako fino, a kako se priprema, naučite iz našeg videa.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kupus i luk očistimo, kupus naribamo, a luk narežemo na kockice.
  2. Svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pitu.
  3. Dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10 minuta.
  4. U visokoj tavi zagrijemo maslac, dodamo luk, šećer, promiješamo i na laganoj vatri luk karameliziramo povremeno miješajući, 5-6 minuta da dobije boju.
  5. Zatim dodamo naribani kupus, začinimo povrtnim dodatkom jelima, ulijemo cca. 200 ml vode i pirjamo na laganoj vatri dok kupus ne omekša.
  6. Nakon 15-ak minuta pirjanja, kupus rasporedimo po pečenom prhkom tijestu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta.
  7. Gotovu pitu premjestimo na pladanj, začinimo paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: