Pita s bobičastim voćem

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Pita s bobičastim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu s bobičastim voćem.

Pekli ste već dosta pita i svaki put uživali. Ako želite taj osjećaj ponoviti pogledajte recept, nabavite sastojke i krenite! Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Maline i ribizle očistimo, operemo i ocijedimo, maslac narežemo na kockice, limunovu koricu naribamo, a žumanjke odvojimo od bjelanjaka.
  2. U zdjelu s brašnom dodamo 2/3 kockica maslaca i prstima ga utrljamo dok ne dobije izgled krušnih mrvica.
  3. Zatim dodamo naribanu koricu limuna, žumanjke, ulijemo cca. 10 ml vode i sve zajedno dobro izmiješamo.
  4. Dobivenu smjesu premjestimo na radnu ploču i rukama umijesimo prhko tijesto.
  5. Potom od tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je u čistu zdjelu, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta.
  6. Za to vrijeme jabuku ogulimo, očistimo i narežemo na tanke kolutiće.
  7. U ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo kolutove jabuke i pirjamo ih. Nakon dvije minute tavu s jabukama maknemo s vatre.
  8. Odležano tijesto razvaljamo, premjestimo u kalup za pite i višak tijesta odstranimo.
  9. Zatim tijesto premažemo džemom, prekrijemo pirjanim kolutovima jabuke, prelijemo umakom od pirjanja, nadjenemo 1/3 malina i ribizla, posipamo vanilin šećerom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.
  10. Pečenu pitu izvadimo iz kalupa, nadjenemo preostalim malinama i ribizlima, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: