Pita s povrćem i kravljim sirom

  • 80 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pita s povrćem i kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu s povrćem i kravljim sirom.

Osvježavajuća pita s povrćem i kravljim sirom je ugodna prinova u obitelji pita! Mi to znamo, a na Vama je da se uvjerite.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Cvjetiće brokule odvojimo od stabljike, šunku narežemo na trakice, paprike na prutiće, 100 g maslaca rastopimo, 200 g maslaca narežemo na kockice, četiri jaja umutimo u zdjeli, a jedno umutimo u zasebnoj zdjelici.
  2. U zasebnu zdjelu prosijemo brašno i prašak za pecivo, dodamo maslac narezan na kockice, žličicu soli i prstima maslac utrljamo u brašno.
  3. Kada smjesa dobije izgled krušnih mrvica ulijemo umućeno jaje i žlicom nježno izmiješamo sastojke.
  4. Zatim smjesu premjestimo na radnu površinu i rukama umijesimo prhko tijesto. Od tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je u čistu zdjelu, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 10-ak minuta.
  5. Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima ulijemo mlijeko, rastopljeni maslac, začinimo naribanim muškatnim oraščićem i sušenim bosiljkom, dodamo kukuruzni škrob i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. Zatim dodamo kravlji sir, začinimo solju i sve zajedno dobro promiješamo.
  6. Odstajalo tijesto premjestimo na lim za pečenje, valjkom ga razvaljamo na debljinu 5 milimetara, višak tijesta odstranimo i vilicom tijesto izbodemo na 10-ak mjesta.
  7. Potom preko tijesta rasporedimo cvjetiće brokule, trakice šunke, sve zajedno prelijemo mješavinom sira i jaja, posipamo prutićima paprika i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25-30 minuta.
  8. Gotovu pitu narežemo na komade i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: