Pivske pogačice

  • 30 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Ima jaja, nema mesa
pivske-pogacice
Pivske pogačice
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 56
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
U našem receptu pogledajte kako pripremiti domaće pivske pogačice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Zagrijemo pećnicu na 230°C. Posudu za pečenje prekrijemo papirom za pečenje.
  2. Za to vrijeme ulijemo pivo u standardni mikser, dodamo suhi kvasac i med, te miješamo. Pričekamo 5-10 minuta da se kvasac podigne.
  3. Veliki lonac napunimo s vodom (oko 7,5 litara) i pričekamo za zavri. Za to vrijeme u manjoj posudi umutimo jaje i dvije žlice vode.
  4. Dodamo brašno i sol u mikser. Mijesimo oko 3 minute dok se tijesto ne spoji u jednu kuglu. Ako smjesa postane ljepljiva dodajemo brašno (žličicu po žličicu) dok ne dobijemo gnjecavu smjesu.
  5. Na ravnoj površini valjamo komadiće tijesta tako da dobijemo male kuglice.
  6. Pažljivo dodamo sobu bikarbonu u lonac s vodom koja je zakuhala. Ostavimo na srednje jakom plamenu.
  7. Ubacujemo kuglice od tijesta, kuhamo 30-ak sekundi pa ih izvadimo i ostavimo da se ohlade.
  8. Poslažemo kuglice na papir za pečenje (pazimo da se ne dodiruju) i polijemo smjesom od jaja koju smo prethodno pripremili. Na kraju prekrijemo i malo krupne soli.
  9. Pečemo 7-9 minuta dok ne dobijemo smeđe vrhove.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 56
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: