Pjenica od prošeka s malinama

  • 150 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Pjenica od prošeka s malinama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pjenicu od prošeka s malinama.

Podatna hladna pjenica, oplemenjena prošekom, koja prekriva ukusne svježe maline je idealna slastica koja će vas osvježiti u ovim vrućim ljetnim danima.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Žumanjke odvojimo od bjelanjaka, a zdjelicu stavimo želatinu u prahu, ulijemo vode po uputama na pakiranju, promiješamo i ostavimo da odstoji 10-ak minuta. Za to vrijeme od vrhnja za šlag izradimo šlag.
  2. U zdjelu iznad pare ulijemo polovicu prošeka, dodamo šećer, žumanjke i kuhamo stalno miješajući pjenjačom.
  3. Nakon 4-5 minuta, kada se šećer rastopio, dodamo želatinu i kuhamo miješajući još 3-4 minute, dok se i ona potpuno ne rastopi.
  4. Zatim zdjelu maknemo s pare i postupno dodajemo i umiješavamo sir mascarpone.
  5. Kada smo dobili jednoličnu kremu, ulijemo preostali prošek i još jednom promiješamo.
  6. Potom nježno umiješamo šlag, posudu poklopimo i stavimo je u hladnjak da se dobro ohladi.
  7. Nakon 2-3 sata smjesu izvadimo iz hladnjaka, promiješamo ju i premjestimo u vrećicu za istiskivanje.
  8. Prikladne čaše napunimo svježim malinama do pola, preko njih istisnemo pjenicu, posipamo kakaom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: