Pljeskavica punjena feta sirom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pljeskavica punjena feta sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu punjenu feta sirom.

Svaki muškarac koji imalo drži do sebe reći će da je majstor roštilja i sigurno je njegov recept za pljeskavice najbolji, jer stavi malo ovoga, malo onoga itd. Međutim opće je poznato da su jednostavne stvari i najbolje, te da je manje više, pa tako i ova naša pljeskavica potvrđuje ta pravila. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sir sitno izmrvimo, a luk i feferon nasjeckamo.
  2. U zdjelu s mesom dodamo luk i feferon, začinomo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu.
  3. Na radnu površinu stavimo prozirnu kuhinjsku foljiu i pokapamo je uljem.
  4. Od mesne smjese oblikujemo kuglu (cca. 200 g), stavimo ju na jednu stranu prozirne folije, a drugom je stranom prekrijemo.
  5. Ravnom daskom za rezanje pritisnemo prekrivenu mesnu kuglu dok ne dobijemo plosnatu pljeskavicu željene debljine.
  6. Zatim pljeskavicu otkrijemo, nadjenemo mrvljenim sirom, preklopimo i utisnemo rubove te ju stavimo peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu.
  7. Nakon 6-7 minuta pljeskavicu okrenemo i pečemo ju još toliko.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: