Pljeskavica

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pljeskavica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu prema izvornom receptu.

U lance brze prehrane čovjek baš i ne može uvijek imati povjerenja. Znači li to da se baš uvijek treba odreći onoga što oni nude? Nipošto. Budete li radili pljeskavice po našem receptu, postoji mogućnost da vas pečenjara u kvartu počne smatrati konkurencijom!

Pljeskavica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu prema izvornom receptu. - juneća vratina, juneća lopatica, feferoni, luk, mineralna voda, sol i papar, Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata. ; Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4. ; Zatim meso premjestimo u zdjelu, dodamo sjeckane feferone, sjeckani luk, ulijemo gaziranu vodu, dobro izradimo rukama i oblikujemo pljeskavice debljine jednog centimetra. ; Potom pljeskavice stavimo u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo sa svake strane, po prilici, tri minute. ; Pečene pljeskavice stavimo na tanjur i uz njih poslužimo zapečeni grah i pečene paprike.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata.
  2. Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4.
  3. Zatim meso premjestimo u zdjelu, dodamo sjeckane feferone, sjeckani luk, ulijemo gaziranu vodu, dobro izradimo rukama i oblikujemo pljeskavice debljine jednog centimetra.
  4. Potom pljeskavice stavimo u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo sa svake strane, po prilici, tri minute.
  5. Pečene pljeskavice stavimo na tanjur i uz njih poslužimo zapečeni grah i pečene paprike.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.36
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: