Pogača od slanih srdela

  • 130 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Pogača od slanih srdela
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pogaču od slanih srdela.

Srdela je plava riba bogata nezasićenim aminokiselinama omega-3 i omega-6, koje reguliraju količinu kolesterola u krvi i bitne su za očuvanje zdravog krvožilnog sustava. Uz maslinovo ulje, rajčice i crne masline na finoj prhkoj pogači ovo jelo nije samo zdravo već je i pravi gastronomski događaj.

Pogača od slanih srdela - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pogaču od slanih srdela. - riba srdela (slanih), luk, rajčice pelati, masline (crnih), brašno, kvasac (suhi), maslinovo ulje, ružmarin (sitno sjeckani), Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Umiješano tijesto ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta. ; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku i dok ga premiješavamo dodamo 1 čajnu žlicu svježeg sitno sjeckanog ružmarina. Tako umiješano tijesto podijelimo na dva jednaka dijela. ; U tavi na maslinovom ulju kratko popržimo luk i dodamo rajčicu pelati. ; Posudu za pečenje namažemo maslinovim uljem te u nju stavimo jedan dio tijesta. ; Po njemu poslažemo slane srdele, poprženi luk, rajčicu pelati i iskoštene masline. Začinimo sa malo maslinovog ulja te pokrijemo drugim dijelom tijesta. ; Pogaču odozgo ukrasimo sa nekoliko fileta slanih srdela i maslina. ; Stavimo peći u pećnicu na donju razinu, na 180°C oko 45 minuta. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Umiješano tijesto ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta.
  2. Nakon toga tijesto izvadimo na dasku i dok ga premiješavamo dodamo 1 čajnu žlicu svježeg sitno sjeckanog ružmarina. Tako umiješano tijesto podijelimo na dva jednaka dijela.
  3. U tavi na maslinovom ulju kratko popržimo luk i dodamo rajčicu pelati.
  4. Posudu za pečenje namažemo maslinovim uljem te u nju stavimo jedan dio tijesta.
  5. Po njemu poslažemo slane srdele, poprženi luk, rajčicu pelati i iskoštene masline. Začinimo sa malo maslinovog ulja te pokrijemo drugim dijelom tijesta.
  6. Pogaču odozgo ukrasimo sa nekoliko fileta slanih srdela i maslina.
  7. Stavimo peći u pećnicu na donju razinu, na 180°C oko 45 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 2.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:130minuta

Najnovije zanimljivosti: