Pohani janjeći odresci s lovačkim umakom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pohani janjeći odresci s lovačkim umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane janjeće odreske s lovačkim umakom.

Janjetina sadrži puno proteina i malo masti. Bogata je B vitaminima te željezom i kalcijem. Ovaj recept napravljen je za ljubitelje pohanaca - a još kada se preliju umakom od šampinjona, nema im ravnih.

Pohani janjeći odresci s lovačkim umakom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane janjeće odreske s lovačkim umakom. - janjetina, mast (biljne), jaje, luk, šampinjoni (iz konzerve), slanina, bijelo vino, vrhnje za kuhanje, kečap, umak za pečenje (instant), brašno, krušne mrvice, ulje, sol i papar, Pohani janjeći odrezak: Tanko narezane janjeće odreske začinimo solju i paprom i uvaljamo ih u brašno, jaje i krušne mrvice. ; Stavimo ih peći u duboku masnoću, okrećemo samo jednom i pri tome pazimo da korica ne zagori. ; Pohane odreske vadimo na stranu, na toplo mjesto dok pripremamo umak. ; Lovački umak: Na manji dio masnoće od pohanja dodamo luk i pržimo ga dok ne dobije zlatno žutu boju. ; Začinimo solju i paprom te dodamo slaninu, šampinjone iz konzerve i jednu žlicu kečapa.; Kratko pirjamo pa podlijemo bijelim vinom i umiješamo umak za pečenje koji smo rastopili u malo vode. ; Kada prokuha dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da se umak poveže, te ga serviramo preko pohanih janjećih odrezaka.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
Pohani janjeći odrezak
  1. Tanko narezane janjeće odreske začinimo solju i paprom i uvaljamo ih u brašno, jaje i krušne mrvice.
  2. Stavimo ih peći u duboku masnoću, okrećemo samo jednom i pri tome pazimo da korica ne zagori.
  3. Pohane odreske vadimo na stranu, na toplo mjesto dok pripremamo umak.
Lovački umak
  1. Na manji dio masnoće od pohanja dodamo luk i pržimo ga dok ne dobije zlatno žutu boju.
  2. Začinimo solju i paprom te dodamo slaninu, šampinjone iz konzerve i jednu žlicu kečapa.
  3. Kratko pirjamo pa podlijemo bijelim vinom i umiješamo umak za pečenje koji smo rastopili u malo vode.
  4. Kada prokuha dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da se umak poveže, te ga serviramo preko pohanih janjećih odrezaka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: