Pohani riblji štapići

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Pohani riblji štapići
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane riblje štapiće.

Znamo da se riba može kuhati, peći, pržiti i to smo sve uglavnom probali. No, ukoliko upotrijebite malo mašte napraviti ćete zaista zanimljivo jelo s ribom, poznatog okusa, a opet drugačije.

Pohani riblji štapići - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane riblje štapiće. - bijela riba, jaje, mlijeko, kukuruzna krupica, glatko brašno, peršin ((list)), ulje, sol i papar, Riblje filete očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na trakice širine do jednog i pol centimetra, začinimo ih solju i paprom, te stavimo kratko na stranu. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo mlijeko, kukuruznu krupicu, te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim, stalno miješajući pjenjačom, umiješamo glatko brašno postupno ga dodajući i pazeći da ne ostanu grudice. Gotovu smjesu rijetkog tijesta poklopimo i stavimo kratko na stranu. ; U tavi ugrijemo ulje, dodamo cijele listove peršina i pržimo ih dok ne počnu pucketati. Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Riblje štapiće umočimo u rijetko tijesto i stavimo pržiti u duboku masnoću. ; Tijekom prženja ih okrećemo, a kada dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Riblje filete očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na trakice širine do jednog i pol centimetra, začinimo ih solju i paprom, te stavimo kratko na stranu.
  2. U zdjeli umutimo jaja, dodamo mlijeko, kukuruznu krupicu, te pjenjačom izmiješamo sastojke.
  3. Zatim, stalno miješajući pjenjačom, umiješamo glatko brašno postupno ga dodajući i pazeći da ne ostanu grudice. Gotovu smjesu rijetkog tijesta poklopimo i stavimo kratko na stranu.
  4. U tavi ugrijemo ulje, dodamo cijele listove peršina i pržimo ih dok ne počnu pucketati. Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  5. Riblje štapiće umočimo u rijetko tijesto i stavimo pržiti u duboku masnoću.
  6. Tijekom prženja ih okrećemo, a kada dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: