Polpete od mljevenog mesa u umaku od rajčice

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Polpete od mljevenog mesa u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od mljevenog mesa u umaku od rajčice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk očistimo i nasjeckamo. Na ugrijanu tavu dodamo maslinovo ulje i prethodno sjeckani luk. Malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok lagano ne omekša.
  2. U čistu zdjelu stavimo mljeveno meso, krušne mrvice, jaja, naribani sir parmezan, peršin, malo mlijeka, posolimo i sve zajedno rukama izradimo u jednu smjesu.
  3. U tavu s lukom dodamo listiće češnjaka i mješavinu mediteranskih začina te prelijemo pasiranom rajčicom.
  4. Od smjese izradimo okruglice i stavimo ih u posudu s prokuhanom rajčicom, po potrebi okrenemo okruglice i promiješamo. Nakon 30-tak minuta jelo je gotovo. Polpete možete poslužiti uz prilog po vašem izboru.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45 minuta

Najnovije zanimljivosti: