Polpete od purećeg mesa s patliđanima, paprikama i tikvicama

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Polpete od purećeg mesa s patliđanima, paprikama i tikvicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od purećeg mesa s patliđanima,paprikama i tikvicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Paprike i tikvice operemo, očistimo i narežemo na kockice. Patlidžane narežemo na ploškice debljine 1 cm, a potom na kockice. Patlidžane pokapamo s malo limuna i prelijemo vodom kako ne bi oksidirao.
  2. U čistu zdjelu dodamo mljeveno meso puretine, krušne mrvice, sve zajedno začinimo talijanskom mješavinom začina, dodamo jedno cijelo jaje, malo mlijeka i sastojke dobro izradimo rukama.
  3. Patlidžane ocijedimo i stavimo na vruću tavu s uljem te pržimo na srednje jakoj vatri.
  4. Za to vrijeme od dobivene pureće smjese izrađujemo okruglice. Okruglice pržimo na ulju sa svih strana.
  5. U tavu s patlidžanom dodamo paprike, tikvice, crne masline i mini rajčice koje prethodno prepolovimo.
  6. Gotovo pirjano povrće stavimo preko okruglica. Sastojke malo izmiješamo i poslužimo u zdjeli. Jelo ukrasimo s malo svježe sjeckanog peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: