Popečci od tunjevine i svježeg sira s pečenim povrćem

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Popečci od tunjevine i svježeg sira s pečenim povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti popečke od tunjevine i svježeg sira s pečenim povrćem.

Redovitom konzumacijom tunjevine čuvate vaše srce i tunjevina sadrži zdrave masti koje ne podižu razinu kolesterola. Tunjevina se može konzumirati samostalno, kao dodatak povrtnim salatama ali i na ovaj neobičan način. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Paprike narežemo na šire trakice, masline prepolovimo po dužini, a jaje umutimo.
  2. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice paprika, prepolovljene masline, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
  3. Za to vrijeme u zdjelu ulijemo umućeno jaje, dodamo ocijeđenu tunjevinu, svježi kravlji sir, naribani parmezan, sjeckani peršin, 4 žlice krušnih mrvica, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke.
  4. Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo okruglice, uvaljamo ih u preostale krušne mrvice, malo spljoštimo i odložimo na stranu.
  5. Tako pripremljene popečke stavimo pržiti u vrelu duboku masnoću i pržimo ih sa svake strane po 2 minute.
  6. Gotove popečke izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  7. Na tanjure rasporedimo pirjano povrće, popaprimo ga, dodamo popečke i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: