Poširana jaja u raguu od morskih kozica

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Poširana jaja u raguu od morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširana jaja u raguu od morskih kozica.

Poširana jaja ukusna su sama po sebi, dok u raguu od morskih kozica postaju pravi gastronomski doživljaj. Koliko nam god kombinacija jaja i kozica izgledala čudna, ovo jelo potvrđuje da i nespojive stvari ponekad sjajno idu zajedno.

Poširana jaja u raguu od morskih kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširana jaja u raguu od morskih kozica. - jaje, kozice, šampinjoni, luk, češnjak, maslac, slatko vrhnje, prošek, ocat, sir ementaler, sol, šećer, bijeli papar, kajenski papar, Na 2/3 maslaca, na laganoj vatri pirjamo sitno kosani luk i češnjak. ; Dolijemo slatko vrhnje, pustimo da zavre pa začinimo solju, šećerom, bijelim paprom, kajenskim paprom i prošekom. ; Šampinjone iz konzerve procijedimo i zajedno sa kozicama dodamo u umak. ; Za poširanje jaja, na 1 litru vode u visokoj posudi ide 1 žličica soli i dvije žlice octa. Vodu zavrimo pa smanjimo vatru da voda bude mirna kako se bjelanjak ne bi razlio po vodi. ; U vodu uronimo šeflju. U malu čistu posudu razbijemo cijelo jaje pa ga iz nje prelijemo u šeflju koju držimo malo ispod površine vode. Kratko držimo šeflju u tom položaju, da se jaje malo stisne pa ga iskrenemo iz šeflje i ponovimo postupak sa ostalim jajima. ; Poširana jaja vadimo i ocijeđena slažemo u vatrostalnu posudu. ; Prelijemo ih pripremljenim umakom, prekrijemo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu na gornju razinu dok se sir lijepo ne zarumeni.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na 2/3 maslaca, na laganoj vatri pirjamo sitno kosani luk i češnjak.
  2. Dolijemo slatko vrhnje, pustimo da zavre pa začinimo solju, šećerom, bijelim paprom, kajenskim paprom i prošekom.
  3. Šampinjone iz konzerve procijedimo i zajedno sa kozicama dodamo u umak.
  4. Za poširanje jaja, na 1 litru vode u visokoj posudi ide 1 žličica soli i dvije žlice octa. Vodu zavrimo pa smanjimo vatru da voda bude mirna kako se bjelanjak ne bi razlio po vodi.
  5. U vodu uronimo šeflju. U malu čistu posudu razbijemo cijelo jaje pa ga iz nje prelijemo u šeflju koju držimo malo ispod površine vode. Kratko držimo šeflju u tom položaju, da se jaje malo stisne pa ga iskrenemo iz šeflje i ponovimo postupak sa ostalim jajima.
  6. Poširana jaja vadimo i ocijeđena slažemo u vatrostalnu posudu.
  7. Prelijemo ih pripremljenim umakom, prekrijemo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu na gornju razinu dok se sir lijepo ne zarumeni.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: